Hoi! Ik ben Rachelle van Nes, kunstenares & dierenliefhebber werkzaam vanuit Oostvoorne. Ik maak expressieve Schilderijen & Tekeningen van (huis)dieren.

Bekijk mijn werk, leer mij kennen & kom in contact.

Hoi! Ik ben Rachelle van Nes, kunstenares & dierenliefhebber werkzaam vanuit Oostvoorne.
Ik maak expressieve schilderijen & Tekeningen van (huis)dieren.

Bekijk mijn werk, leer mij kennen & kom in contact.

In opdracht

Een persoonlijk schilderij van uw dier laten maken

Vanaf € 1080

Een (huis)dier schilderij wordt met de hand geschilderd en kenmerkt zich door een dynamische en eigentijdse stijl. Bekijk mijn portfolio voor een indruk van mijn werk. Ik hecht waarde aan de gelijkenis met het dier en streef naar een bepaalde energie in het schilderij. Mijn verfstreken zijn zowel grof als verfijnd, waarbij ik een balans zoek tussen suggestie en uitwerking. Ik beschouw het schilderij als een eerbetoon aan de vriendschap die mens en dier kunnen hebben.

Lees meer
In opdracht

Een persoonlijk schilderij van uw dier laten maken

Vanaf € 1080

Een (huis)dier schilderij wordt met de hand geschilderd. Mijn werk is dynamisch en eigentijds. Neem een kijkje in mijn portfolio om een indruk te krijgen.

Bij een schilderij in opdracht is de eerste fase van het maak proces een kennismaking & fotoshoot. Zo kan ik het dier in het echt leren kennen en een goed beeld vormen van zijn of haar karakter. Tijdens de fotoshoot neem ik kwalitatieve foto’s. Dit is het beeldmateriaal dat wordt gebruikt als referentie voor het schilderij.

In deze fase wordt alle informatie en materiaal verzameld om voor mij mee aan de slag te gaan.

“Ik ben dankbaar dat ik mijn passie voor kunst & dieren samen kan laten komen en ik hier andere blij mee kan maken.”

*Is de afstand te groot of het dier overleden? Er zijn andere kennismakingsmogelijkheden.

Ik vind de gelijkenis met het dier belangrijk. Daarnaast beoog ik een bepaalde energie in het werk. Mijn verfstreken zijn zowel grof als verfijnd waarmee ik een balans zoek tussen de suggestie en de uitwerking.

Ik zie het schilderij als een eerbetoon aan het dier en de vriendschap die mens en dier samen kunnen hebben.

Aanvragen
In opdracht

Een grafiet tekening in opdracht

Vanaf € 275

Een tekening wordt gemaakt met houtskool, grafietpotloden en diverse tools. Ik werk aan de hand van uw eigen beeldmateriaal. Bij de tekeningen streef ik naar een sober en subtiel eindresultaat. Een tekening laten maken is mogelijk op A4 of A3 formaat. De tekening wordt ingelijst met passe-partout en na voltooiing thuisgestuurd.

Lees meer
In opdracht

Een grafiet tekening in opdracht

Vanaf € 275

Een tekening wordt gemaakt met houtskool, grafiet potloden en diverse tools. Ik werk aan de hand van eigen beeldmateriaal. Bij de tekeningen beoog ik een sober en subtiel eind resultaat. Een tekening laten maken is mogelijk op A4 of A3 formaat. De tekening wordt in ingelijst met passe-partout en na voltooiing thuis gestuurd.

* Na aanlevering van het beeldmateriaal en de betaling kan uitgegaan worden van 1 tot 2 weken werktijd. Tenzij anders aangegeven.

Aanvragen
In opdracht

Een Fotoshoot & fotoportret

Vanaf € 170

Bij een fotoportret draait alles om het maken van een portret met behulp van fotografie. Tijdens de fotoshoot wordt geëxperimenteerd met verschillende composities en scènes. In de nabewerking worden de kwaliteiten in de foto’s verder verbeterd, wat resulteert in een mooi en spontaan portret.

kijk voor de verschillende paketten bij prijzenlijst

Lees meer
In opdracht

Een Fotoshoot & fotoportret

Vanaf € 170

Bij een fotoportret ligt de focus volledig op het creeëren van een portret met fotografie. Tijdens de fotoshoot word er gespeeld met verschillende composities, scenes enz. In de na bewerking worden de kwaliteiten in de foto’s verder uitgewerkt en ontstaat er een mooi en spontaan portret.

Kijk voor de verschillende paketten bij prijzenlijst

Aanvragen
Huisdier schilderij cadeaubon

Op zoek naar een origineel cadeau?

Vanaf € 100

Met een cadeaubon kun je een op maat gemaakt dierenportret cadeau geven. Kunst is persoonlijk en het kan moeilijk zijn om een portret voor iemand anders te laten maken. Met een cadeaubon geef je iets unieks en blijft de ontvanger zelf betrokken bij het proces van het maken van zijn of haar schilderij, tekening of fotoportret

Lees meer
Huisdier schilderij cadeaubon

Op zoek naar een origineel cadeau?

Vanaf € 100

Met een cadeaubon is het mogelijk om een dierenportret in opdracht, cadeau te geven. Kunst is heel persoonlijk en het kan soms lastig zijn om een portret voor een ander te laten maken. Met een cadeaubon heb je iets bijzonders om te geven maar blijft de ontvanger zelf betrokken in het maak proces van zijn of haar schilderij, tekening of fotoportret.

Direct bestellen

Het leek ons erg leuk om van onze eigen Boston een schilderij te hebben. Wij hebben gelijk contact met Rachelle opgenomen, wat al vanaf het eerste moment erg vertrouwd voelde. En het resultaat mag er dan ook zeker wezen. Het is echt een schilderij waar je de ziel en persoonlijkheid van onze hond in terug ziet. We waren echt aangenaam verrast, en kunnen het aan een ieder die graag zijn of haar huisdier op doek vereeuwigd wil hebben, adviseren om dat door Rachelle te laten schilderen.

Recensist 1

Toen ik voor het eerst het werk van Rachelle zag wist ik meteen dat ik van haar een schilderij wilde hebben van mijn Nero. De stijl van schilderen is tijdloos net zoals mijn liefde voor Nero. Rachelle begreep meteen welke blik ik graag van hem op doek wilde hebben, en ze heeft niet alleen zijn karakter maar ook zijn ziel op het doek vast weten te leggen Het schilderij is een pronkstuk in mijn huis waar ik haar elke dag dankbaar voor ben.

Recensist 2

Ik was op zoek naar een origineel kerstcadeau voor mijn vriendin. Omdat we samen een hondje hebben, besloot ik om hiervan een schilderij te laten maken. Na veel uitpluizen op internet kwam ik uiteindelijk bij Rachelle terecht. Haar portfolio beviel me direct. Het hele proces ben ik netjes op de hoogte gehouden, het eindresultaat was meer dan geweldig. Het is echt een levensecht schilderij, wij zijn hier dan ook enorm blij mee. Mocht er bij ons ooit een nieuw huisdier komen, laten wij zeker weer een schilderij maken!

Recensist 3
Gallerij & shop

Werk in opdracht & Vrij werk


OVER MIJ

Rachelle van Nes

Ik ben geboren in 1991 en opgegroeid in Oostvoorne. Mijn grote passie is van jongs af aan dieren, vooral honden.

Ik tekende als kind altijd, vooral paarden, en later ontwikkelde ik liefde voor schilderen.

In 2007 begon ik mijn studie aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Na het afronden daarvan, studeerde ik verder als autonoom beeldend kunstenaar aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. In 2016 heb ik die succesvol afgerond.

Het portretteren van dieren doe ik al mijn hele leven, waarmee ik mijn eigen schilderstijl en werkwijze heb ontwikkeld.

Sinds mijn studie ben ik fulltime kunstenaar en staat alles in het teken van het makerschap.

OVER MIJ

Rachelle van Nes

Ik ben geboren in 1991 en opgegroeid in Oostvoorne. Van jongs af aan zijn dieren en met name honden mijn grote passie.

Van jongs af aan was ik altijd al aan het tekenen. Ik tekende voornamelijk paarden. Toen ik ouder werd vond ik de liefde voor het schilderen.

In 2007 starten ik mijn studie aan het grafischlyceum in Rotterdam. Na het behalen van mijn studie grafisch vormgeven ben ik verder gaan studeren als Autonoom beeldend kunstenaar aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. Ik heb de opleiding in 2016 succesvol afgerond. 

Het portretteren van dieren doe ik vrijwel mijn hele leven. Met de ervaring die ik in al die tijd heb opgedaan is mijn eigen schildersstijl gevormd en mijn werkwijze ontwikkeld.

sinds het afronden van mijn studie ben ik fulltime kunstenaar en staat alles in het teken van het makerschap.

Kwaliteiten Huisdier Schilderij

Waarom kies je voor Huisdier schilderij?

Eigen Stijl

Voor mij is de essentie een sprekend portret maken. Dit wordt bereikt door mij te focussen op de energie van het dier en de atmosfeer binnen een schilderij. Hierdoor ontstaat er niet alleen een portret dat lijkt, maar ook “leeft”. Ik speel met geabstraheerde vlakken en met de realistische verbeelding van het dier. De juiste balans tussen deze twee eigenschappen maakt het voor mij een goed kunstwerk. Dit is wat ik beoog in het uiteindelijke resultaat.

Sfeervolle Locatie

Mijn atelier (aan huis) is in een oud klein boerderijtje te vinden op een sfeervolle locatie in Rockanje. het was voormalig onderdeel van een kippenboerderij. Het omliggende terrein is een interessante mix tussen natuur en oude vervallen schuren van vroeger. Er zijn veel herten en andere dieren te vinden. Ideaal voor wandelingen en foto’s maken.

Persoonlijk Contact

Het is belangrijk om een prettig contact te hebben bij het laten maken van een persoonlijk schilderij van je (huis)dier. Tijdens de kennismaking bespreken we op een informele manier alle mogelijkheden. Door in gesprek te gaan tijdens een kleine wandeling of onder het genot van een kopje koffie, leer ik jou en je dier beter kennen. Hierdoor krijg ik een goede indruk van jullie persoonlijkheden.

Kwaliteit materiaal

Ik werk uitsluitend met hoogwaardige materialen. De acrylverf die ik gebruik, heeft de hoogste pigmentering, is kleurzuiver en niet-vergelend. De schildersdoeken zijn gemaakt van topkwaliteit 100% linnen en worden op een stevig aluminium frame gespannen om kromtrekken te voorkomen. De houten spielatten zijn van museum kwaliteit.

WERKWIJZE

Schilderij laten maken werkwijze

1.  Contact

Wanneer u contact opneemt, ontvang ik graag kort informatie over het te portretteren dier, inclusief een foto voor een eerste indruk. Ik werk met een wachtlijst en laat ik u weten wanneer ik aan het portret kan beginnen. We plannen vervolgens een kennismaking en fotoshoot. Een aanbetaling van 25% bevestigt de opdracht en reservering van een plek in mijn agenda.

2.  Kennismaking & Fotoshoot

Op de afgesproken datum bespreken we de wensen en mogelijkheden. Ik leer uw dier persoonlijk kennen en maak kwalitatieve foto’s. De kennismaking kan plaatsvinden bij mijn atelier in Rockanje of in de regio Voorne aan Zee. Als het dier is overleden of u niet kunt langskomen, zijn er alternatieve kennismakingsmogelijkheden, zoals op afstand, op locatie of via een snelle aanvraag. Lees hier meer over.

3.  werkproces

Ik ga aan de slag met het portret door zorgvuldig al het beeldmateriaal te bekijken en een voorselectie te maken van de meest aansprekende foto’s. Dankzij de kennismaking begrijp ik wat de klant belangrijk vindt, wat ik vervolgens integreer in het proces. Daarna maak ik diverse voorstudies om verschillende opties te verkennen voordat ik het uiteindelijke beeld bepaal. Na de basislijnen en algemene compositie bouw ik het portret langzaam op met grovere en fijnere streken, wat bijdraagt aan een dynamisch geheel. Na voltooiing breng ik de klant op de hoogte, waarna het schilderij kan worden opgehaald of verzonden.

Opdracht aanvragen
Formaten en prijzen

Schilderij in opdracht

Topkwaliteit 100% linnen schildersdoek op een sterk aluminium frame om kromtrekken te voorkomen. Hoogwaardige acrylverf met de hoogste pigmentering. Indien van toepassing, wordt olieverf van toonaangevende merken gebruikt.

Klein formaat

50 x 70 cm
v.a. €1080
60 x 80 cm
v.a. €1260
80 x 100 cm
v.a. €1620

Bij formaten tot 80 x 100 cm hanteer ik een basiscompositie met een portret van de kop met evt. deel van de nek en/of borst. Complexe aanvragen zijn mogelijk vanaf 80 x 120 cm, zoals meerdere dieren, het volledige lichaam, of gedetailleerde achtergronden.

 

Groot formaat

80 x 120 cm
v.a. €1800
100 x 120 cm
v.a. €1980
100 x 150 cm
v.a. €2250
120 x 180 cm
v.a. €2700
150 x 180 cm
v.a. €2970

Toeslagen

Meerdere dieren op doek
 Per dier 30%
Volledig lijf
 15%
Extra elementen
 15%

Tekening in opdracht

Tekeningen worden vervaardigd met houtskool en grafietpotloden, gebaseerd op uw eigen beeldmateriaal. De voltooiing van de tekeningen vindt doorgaans plaats binnen 1-2 weken na aanvraag. Na voltooiing worden ze ingelijst in een strakke basislijst.

A4
€300
A3
€400

Fotoportret in opdracht

In de fotoshoot richt ik me op het creëren van een pakkend portret. De shoot vindt plaats in Voorne aan Zee, tenzij anders afgesproken. U ontvangt de foto’s digitaal in hoge resolutie. Sommige pakketten bevatten tevens een print of wanddecoratie.

Pakket A

Fotoshoot tot 60 minuten, 5 mooiste foto’s digitaal nabewerkt & 1 digitaal foto portret.

v.a. €170
Fotoportret B

Fotoshoot tot 90 minuten. 12 uitgewerkte foto’s incl 5 portretten 3 premium afdrukken 40 x 50 cm

v.a. €320
Fotoportret C

Fotoshoot tot 90 minuten. 12 uitgewerkte foto’s incl 5 portretten 1 portret op plexiglas 50 x 70cm

v.a. €420

Reiskosten binnen Voorne aan Zee zijn kosteloos. Bij een fotoshoot op locatie geldt een tarief van 0,40 per kilometer en een uurtarief van 45,-. Voorne aan Zee biedt prachtige natuurgebieden. Ook op mijn terrein kunnen we ongestoord foto’s maken in een natuurlijke omgeving.

Aanvullende mogelijkheden

huisdier schilderij

Schilderij met uitgebreide kennismaking & photoshoot

De uitgebreide fotoshoot duurt minimaal 1 uur en geeft de mogelijkheid om naast het schilderij een selectie van 7 uitgewerkte foto’s digitaal te ontvangen. Deze kunt u zelf selecteren uit een digitaal foto overzicht. Meer foto’s zijn op verzoek bij te bestellen.

aanvragen
huisdier schilderij

 Schilderij aanvragen & kennismaking op afstand

Als de afstand te groot is voor een fysieke ontmoeting of als het dier is overleden, is een aanvraag op afstand ook mogelijk. We kunnen de wensen en mogelijkheden bespreken via e-mail, WhatsApp, telefonisch of video bellen. Zodra het schilderij klaar is kan het naar u toe worden verzonden.

aanvragen
huisdier schilderij

Kom langs voor schilderles  & ontwikkel je creativiteit!

Op woensdagavond, donderdagavond, zaterdagochtend en zondagochtend geef ik schilderlessen. In kleine groepen van maximaal 5 personen wordt er aan zelf gekozen onderwerpen gewerkt. Ik begeleid het proces met veel persoonlijke aandacht.

Contact
Formaten en prijzen

Schilderij in opdracht

Topkwaliteit 100% linnen schildersdoek, universeel geprepareerd op een zeer sterk aluminium frame waardoor krom trekken niet mogelijk is. Deze spielatten zijn van een museumkwaliteit. De verf is acryl van hoogwaardige kwaliteit. De hoogste pigmentering; kleur zuiver en niet vergelend. Indien van toepassing is de olieverf van de toon aangevende merken met de beste kwaliteit.

Klein formaat

50 x 70 cm    v.a. €1080
60 x 80 cm    v.a. €1260
80 x 100 cm    v.a. €1620

 

Bij kleine formaten tot 80 x 100 cm werk ik met een basis compositie wat betekent: een portret van de kop met evt. een stuk nek en/of borst.  Aanvragen die complexer zijn worden mogelijk vanaf het formaat 80 x 120 cm. Denk aan meerdere dieren, een heel lijf of veel details in de achtergrond. 

Groot formaat

80 x 120 cm    v.a. €1800
10 x 120 cm    v.a. €1980
100 x 150 cm    v.a. €2250
120 x 180 cm    v.a. €2700
150 x 180 cm    v.a. €2970

Naast de getoonde formaten zijn er ook andere afmetingen mogelijk. (vanaf 50 x 70 cm)

Toeslagen Schilderij in opdracht

Meerdere dieren    per dier 30%
Volledig lijf     10 %
Extra elementen    10%

Tekening in opdracht

Tekeningen worden met houtskool en grafiet potloden vervaardigd. Aan de hand van uw eigen beeldmateriaal ga ik aan de slag. Dit kan gemaild worden. De tekeningen worden doorgaand tussen de 1-2 weken na aanvraag gerealiseerd. Na voltooiing worden ze ingelijst in een strakke basis lijst en naar jou verstuurd. De prijs is incl. verzending.

 

A4     300
A3     400

Fotoportret in opdracht

In de fotoshoot focus ik mij op een selectie mooie portret foto’s daarnaast is er ruimte voor experiment en spontaniteit. De shoot locatie ligt in Voorne putten tenzij het een shoot op locatie betreft. u ontvangt de foto’s op hoge resolutie digitaal. In sommige pakketten ontvangt u ook een print. Deze wordt naar u thuis gestuurd. Voor alle pakketten is de prijs voor een maximaal van twee dieren. Per dier dat erbij komt, is een toeslag van 20,- Foto’s zijn bij te bestellen. Prijs per foto 15,- digitaal.

Foto portret A

Fotoshoot tot 60 min
5 uitgewerkte foto’s

v.a. €180
Foto portret B

Fotoshoot tot 90 min
12 uitgewerkte foto’s
3 premium afdrukken 40 x 50 cm

v.a. €320
Foto portret C

Fotoshoot tot 90 min
12 uitgewerkte foto’s
1 portret op plexiglas 50 x 70 cm

v.a. €420

Reiskosten binnen Voorne putten en omstreken zijn vrij. Bij een fotoshoot op locatie komen er reiskosten van 0,40 per km en een uurtarief van 50,- per uur bij.

Voorne putten is rijk aan mooie natuurgebieden met diverse stranden en bossen. Kijk om een indruk te krijgen op www.voorneputten.nl Daarnaast kan bij mij op het terrein ongestoord foto’s gemaakt worden in een natuurlijke groene omgeving.

Aanvullende mogelijkheden

huisdier schilderij

Uitgebreide kennismaking &  photoshoot

De uitgebreide photoshoot duurt minimaal 1 uur en geeft de mogelijkheid om Naast het schil een selectie van 10 bewerkte foto’s digitaal te ontvangen. Deze kunt u zelf selecteren uit een digitaal foto overzicht.

aanvragen
huisdier schilderij

Schilderij aanvragen & kennismaking op afstand

Is de afstand te groot om elkaar fysiek te ontmoeten? Een aanvraag op afstand is ook mogelijk. Via email, whatsup, telefonisch of video bellen bepreken we de wensen en mogelijkheden. Als het schilderij bij u thuis bezorgt.

aanvragen
huisdier schilderij

Kom langs voor schilderles of een workshop

Op woensdag avond en zaterdag ochtend geef ik schilderlessen. In kleine groepen van maximaal 5 personen word er aan eigen gekozen onderwerpen gewerkt. ik begeleid het proces met veel met veel persoonlijke aandacht.

Contact
Agenda

Hier kan je mij of mijn werk dit jaar tegenkomen.

Doorlopend

 Kunstuitleen Hellevoetsluis

Doorlopend

 Schilderles: woensdag 20:00 zaterdag 11:00
Blog

Nieuws & Projecten

Contact / aanvragen

Vraag vrijblijvend een opdracht aan 

Bij het invullen van dit formulier dient u direct een aanvraag in. In de gevallen  van een portret in opdracht of cadeaubon wordt u gevraagd een aanbetaling of volledige betaling te voldoen om een plek in de agenda te reserveren. Indien u een vrijblijvende vraag wil stellen, kunt u  via het kopje ‘Overig’ een bericht versturen of mij via onderstaande contact gegevens bereiken.

  Meerdere dieren op doek +30%Schilderij met extra uitgebreide fotoshoot"  Bel mij
  0683235035
  Mail mij
  rmvnes@gmail.com
  Kom langs
  Duinstraat 5, 3235NK Rockanje
  Contact / aanvragen

  Vraag vrijblijvend een opdracht aan 

  Een opdracht aanvragen is altijd vrijblijvend. Aan de hand van uw aanvraag zal ik contact met u opnemen. Een cadeaubon wordt direct afgerekent.

     Aanvraag betreft [group kennismakingfotosessie]Inclusief een kennismaking en (indien mogelijk) een fotosessie bij mijn atelier in Rockanje of op een locatie in regio Voorne aan Zee  [/group] [group tekening-inclusief]Standaard geleverd in mooie basislijst  [/group] [group fotoportret-inclusief]Standaard in regio Voorne aan Zee en op aanvraag buiten deze regio  [/group] [group formaat-schilderij]Formaat  [/group] [group schilderijformaatanders]Namelijk: [/group] [group kennismakingfotosessie]Kennismakingsvorm  [/group] [group formaat-tekening]Formaat  [/group] [group formaat-shoot]Paketten [/group] [group formaat-shoot] Locatie [/group] [group naam-cadeaubon] Van  [/group] [group voor-cadeaubon] Voor  [/group] [group waarde-bon] Waarde van cadeaubon:(vanaf 100€) [/group] [group Aanvullende-opties] Aanvullende opties Inclusief uitgebreide fotoshoot (70€)Portret van meerdere dieren (+30% per dier)[/group] [group Aanvullende-Tekening] Aanvullende opties Portret van meerdere dieren[/group] [group Schilderles]Interesse in schilderles op:  [/group] [group Anders]Afmetingen: [/group] [group Aanvullende-Schilderles] Kennismaking Ik wil een Kennismaking plannen[/group][cf7mls_step cf7mls_step-1 "Volgende" ""][group Informatie-opdracht]Kunt u mij meer vertellen over het desbetreffende dier? [/group] [group Informatiefotoportret]Kunt u mij meer vertellen over het desbetreffende dier? [/group] [group deadlineTekening]Is er een specifieke deadline? [/group] [group deadlineSchilderij]Is er een specifieke deadline? [/group] [group Informatie-shoot] Info over de shoot of vertel iets over uw huisdier?  [/group] [group foto-schilderij] Foto van huisdier (optioneel)
   [/group] [group foto-tekening] Foto's van huisdier (Geef je favoriet door)
   [/group] [group foto-schilderij-afstand] Foto's van huisdier (Kan later nog aangevuld worden via mail)
   [/group] [group verzendingcadeaubon] Verzenden naar: [/group] [group verzendingcadeaubonadres] Adres  [/group] [group schilerlesinfo]Heeft u specifieke interesses of wensen voor de schilderles? [/group] [group Anderstoelichting]Toelichting:  [/group][cf7mls_step cf7mls_step-2 "Vorige" "Volgende" "Step 2"]   Naam Adres Email Tel     [cf7mls_step cf7mls_step-3 "Back" "Step 3"]


   Bel mij
   0683235035
   Mail mij
   rmvnes@gmail.com
   Kom langs
   Duinstraat 5, 3235NK Rockanje

   Trendy handgemaakte Honden Bandana’s

   ieder printje is bijzonder en beperkt verkrijgbaar. Kijk op www.etsy.nl voor de recente voorraad.

   huisdier schilderij
   Privacy Settings
   We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
   Youtube
   Consent to display content from - Youtube
   Vimeo
   Consent to display content from - Vimeo
   Google Maps
   Consent to display content from - Google