Hoi! Ik ben Rachelle van Nes, kunstenares & dierenliefhebber werkzaam vanuit Oostvoorne NL en ik maak expressieve Schilderijen & Tekeningen

Bekijk mijn werk, leer mij kennen & kom in contact.

In opdracht

Een persoonlijk schilderij van uw dier laten maken

Vanaf € 1080

Een (huis)dier schilderij wordt met de hand geschilderd. Mijn werk is dynamisch en eigentijds. Neem een kijkje in mijn portfolio om een indruk te krijgen.

Bij een schilderij in opdracht is de eerste fase van het maak proces de kennismaking & photoshoot.

Zo kan ik het dier in het echt leren kennen en een goed beeld vormen van zijn of haar karakter. Daarnaast houden we een fotoshoot. Deze kwalitatieve foto’s vormen het beeldmateriaal dat word gebruikt als referenties voor het schilderij.

In deze fase word alle informatie en al het materiaal verzameld om voor mij mee aan de slag te gaan.

“Ik ben dankbaar dat ik mijn passie voor kunst & dieren samen kan laten komen en ik hier andere blij mee kan maken. “

*Is de afstand te groot of het dier overleden? Er zijn andere kennismakings mogelijkheden.

Lees Kennismaking op afstand

Ik vind de gelijkenis met het dier belangrijk. Daarnaast beoog ik een bepaalde energie in het werk. Mijn  verfstreken zijn zowel grof als verfijnd waarmee ik een balans zoek tussen de suggestie en de uitwerking.

Ik zie het schilderij als een eerbetoon aan het dier en de vriendschap die mens en dier samen kunnen hebben.

Aanvragen
In opdracht

Een grafiettekening in opdracht

Vanaf € 275

Een tekening word gemaakt met houtskool, grafiet potloden en diverse tools. Ik werk aan de hand van eigen beeldmateriaal. Bij de tekeningen beoog ik een sober en subtiel eind resultaat. Een tekening laten maken is mogelijk op a4 of a3 formaat. De tekening word in ingelijst met passe partout en na voltooiing thuis gestuurd. * Na aanlevering van het beeldmateriaal en de betaling kan uitgegaan worden van 1 tot 2 weken werktijd. Tenzij anders aangegeven.

Aanvragen
In opdracht

Een Fotoshoot & fotoportret

Vanaf € 170

Bij een fotoportret ligt de focus volledig op het creeeren van een portret met fotografie. Tijdens de photoshoot word er gespeeld met verschillende composities, scenes enz. In de na bewerking worden de kwaliteiten in de foto’s verder uitgewerkt en onstaat er een mooi en spontaan portret.

kijk voor de verschillende paketten bij prijzenlijst

Aanvragen
Huisdier schilderij cadeaubon

Op zoek naar een origineel cadeau?

Vanaf € 100

Met een cadeaubon is het mogelijk om een dierenportret in opdracht, cadeau te geven. Kunst is heel persoonlijk en het kan soms lastig zijn om een portret voor een ander te laten maken. Met een cadeaubon heb je iets bijzonders om te geven maar blijft de ontvanger zelf betrokken in het maak proces van zijn of haar schilderij, tekening of fotoportret.

Direct bestellen
Oshine comes with 27 unique and stunning demos. Each and every demo has been crafted with extensive care and precision and the theme is power packed yet easy to use.
Recensist 1
Oshine comes with 27 unique and stunning demos. Each and every demo has been crafted with extensive care and precision and the theme is power packed yet easy to use.
Recensist 2
Gallerij & shop

Werk in opdracht & Vrij werk


OVER MIJ

Rachelle van Nes

Ik ben geboren in 1991 en opgegroeid in Oostvoorne. Van jongs af aan zijn dieren en met name de hond mijn grote passie.

Als jong meisje was ik altijd aan het tekenen. Ik tekende voornamelijk paarden. Rond mijn puberteit vond ik de liefde voor het schilderen .

“Dieren en kunst lopen als een draad door mijn leven van het begin tot het heden.”

In 2007 starten ik mijn studie aan het grafischlyceum in Rotterdam. Na het behalen van mijn diploma als grafisch vormgever ben ik verder gaan studeren als Autonoom beeldend kunstenaar aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. Ik heb de opleiding in 2016 succesvol afgerond. 

Het portretteren van dieren doe ik vrijwel mijn hele leven. Met de ervaring die ik in al die tijd heb opgedaan is mijn eigen schildersstijl gevormd en mijn werkwijze ontwikkeld.

sinds het afronden van mijn studie ben ik fulltime kunstenaar en staat alles in het teken van het makerschap.

WERKWIJZE

Schilderij laten maken werkwijze

1.  Contact

Wanneer u contact opneemt hoor ik graag in het kort over het dier dat geportreteerd gaat worden met bijgevoegd een foto om alvast een beeld te krijgen. Ik heb een wachtlijst en laat u weten waneer ik aan het portret kan beginnen. Daarnaast plannen we een kennismaking & photoshoot. Als u al weet welke afmeting u wilt of andere specifieke wensen kunt u dit vast aangeven. Ik werk met een aanbetaling van 25% als bevestiging van de opdracht. Na dat alles besproken is stuur ik een factuur naar u toe. Na betaling is de opdracht bevestigd en ingepland in mijn agenda.

2.  Kennismaking & Fotoshoot

Op de afgesproken datum spreken we elkaar en gaan we dieper in op de wensen en mogelijkheden. Ik kan uw dier in het echt leren kennen en zien hoe zijn of haar persoonlijkheid is. Daarna gaan we aan de slag met de fotoshoot. De fotoshoot is voor mij waardevol omdat kwalitatief beeldmateriaal voor het schilderij erg belangrijk is. Daarnaast kan ik experimenteren met verschillende ideeen  en vanaf dit aller eerste stadium in het creatieve proces een eigen sfeer opbouwen. De kennismaking is bij mijn atelier of in de regio voorne putten en omstreken.

Indien het dier is overleden of u kan vanwege een andere reden niet langskomen voor een kennismaking & fotoshoot zijn er verschillende andere mogelijkheden.

– Kennismaking & photoshoot  op afstand.

we bespreken de wensen en mogelijkheden via mail/ telefonisch of met video bellen. Er word gewerktaan de hand van uw eigen beeldmateriaal. Deze mogen naar mij toe gemaild worden. Hoe meer beeldmateriaal van hoge kwaliteit hoe beter. (video’s zijn ook welkom) Ik hoor graag in een omschrijving meer over het betreffende dier en zijn of haar karakter. Het uiteindelijke portret kan idealiter worden opgehaald maar indien dit niet mogelijk is met de pakketdienst of een koerierdienst thuis worden bezorgd. De kosten voor verzending zijn voor de klant.

Kennismaking & photoshoot  op locatie.

Ik kom langs op locatie. Dit kan bij uw thuis zijn of bijvoorbeeld een manege. Buiten regio voorne putten hanteer ik mijn uurtarief en reiskosten vergoeding. 50,- uurtafief 0,40,- km vergoeding.

– Snelle aanvraag.

Via mail stuurt u beeldmateriaal en geeft de gewenste afmeting aan. Indien mogelijk een korte omschrijving van het dier. Ik maak een mooi potret volledig naar eigen inzicht. Het portret kan opgehaald worden of verzonden met pakket of koerierdienst. 

3.  werkproces

Ik ga aan de slag met het portret. Ik bekijk al het beeldmateriaal uitvoerig en maak een voor selectie van de foto’s die mij aanspreken en visueel of inhoudelijk iets bijdragen. Door de kennismaking weet ik wat de klant aanspreekt of belangrijk vind en kan ik dit meenemen in het proces. Vervolgens maak verschillende voorstudies om alle opties nog verder te onderzoeken en uit te werken. Hieruit onstaat uiteindelijk het beeld dat ik voor mezelf uitzet als intentie en kan ik met het daarwerkelijke portret aan de slag. Na de basis lijnen en de opzet van de algehele compositie kan ik langzaam het portret verder opbouwen.Ik ambieer een portret met veel dynamiek. Ik gebruik grovere grote streken en precieze fijne streken om een spannend geheel te krijgen. Er komt steeds meer van het dier en de energie die ik voor ogen heb in het schilderij. Na voltooing breng ik de klant op de hoogte en kan het schilderij opgehaald of verzonden worden.

4.  overhandiging 

Na voltooiing spreken we een datum voor de overhandiging van het schilderij bij mij in het atelier. Het schilderij word afgegeven met ophang systeem aan de achterkand zodat het thuis gelijk aan de muur gehangen kan worden. Hierna rest alleen nog maar genieten van het persoonlijke schilderij en eerbetoon voor jou dierenvriend 

Indien het schilderij verzonden word zal ik aangeven wanneer ik het op de post doe en waneer u het ongeveer thuis kan verwachten. U kunt het met een pakketdienst of koerierdienst laten verzenden. De pakketdienst word aangetekend en verzekerd verzonden maar blijft op risico van de klant. Indien er gebruik wenst gemaakt te worden van een koerierdienst word er na de opdrachtbevestiging een offerte opgevraagd bij erkende koerierdiensten. Deze worden naar de klant terug gekoppeld. De kosten van een koerierdienst zijn logischerwijs aanzienelijk hoger. De voorkeur ligt indien mogelijk bij ophalen.

Opdracht aanvragen

Aanvullende mogelijkheden

huisdier schilderij

Uitgebreide kennismaking &  photoshoot

De uitgebreide photoshoot duurt minimaal 1 uur en geeft de mogelijkheid om Naast het schil een selectie van 10 bewerkte foto’s digitaal te ontvangen. Deze kunt u zelf selecteren uit een digitaal foto overzicht.

aanvragen
huisdier schilderij

Schilderij aanvragen & kennismaking op afstand

Is de afstand te groot om elkaar fysiek te ontmoeten? Een aanvraag op afstand is ook mogelijk. Via email, whatsup, telefonisch of video bellen bepreken we de wensen en mogelijkheden. Als het schilderij bij u thuis bezorgt.

aanvragen
huisdier schilderij

Kom langs voor schilderles of een workshop

Op woensdag avond en zaterdag ochtend geef ik schilderlessen. In kleine groepen van maximaal 5 personen word er aan eigen gekozen onderwerpen gewerkt. ik begeleid het proces met veel met veel persoonlijke aandacht.

Contact
Formaten en prijzen

Schilderij in opdracht

Top kwaliteit 100% linnen schildersdoek, universeel geprepareerd op een zeer sterk aluminium frame waardoor krom trekken niet mogelijk is. Deze spielatten zijn van een museumkwaliteit. De verf is acryl van hoogwaardige kwaliteit. De hoogste pigmentering; kleurzuiver en niet-vergelend. Indien van toepassing is de olieverf van de toon aangevende merken met de beste kwaliteit.

Klein formaat

50 x 70 cm
v.a. €1080
60 x 80 cm
v.a. €1260
80 x 100 cm
v.a. €1620

 

Bij kleine formaten tot 80 x 100cm werk ik met een basis compositie wat betekend: een portret van de kop  met evt een stuk nek en/of borst.  Aanvragen die complexer zijn worden mogelijk vanaf het formaat 80 x 120cm. Denk aan meerdere dieren, een heel lijf of veel details in de achtergrond. 

Groot formaat

80 x 120 cm
v.a. €1800
100 x 120 cm
v.a. €1980
100 x 150 cm
v.a. €2250
120 x 180 cm
v.a. €2700
150 x 180 cm
v.a. €2970

Naast de hier getoonde formaten zijn er ook andere afmetingen mogelijk.
(vanaf 50 x 70cm)

Toeslagen Schilderij in opdracht

 

Meerdere dieren op doek
 Per dier 30%
Volledig lijf
 10%
Extra elementen
 10%

Tekening in opdracht

Tekeningen worden met houtskool en graffiet vervaardigd. Aan de hand van uw eigen beeldmateriaal ga ik aan de slag. Dit kan gemaild worden. De tekeningen worden doorgaands tussen de 1-2 weken na aanvraag gerealiseerd. Na voltooing worden ze ingelijst in een strakke basis lijst en naar jou verstuurd. De prijs is incl. verzending.

 

A4
€300
A3
€400

Fotoportret in opdracht

In de photoshoot focus ik mij op een selectie mooie portret foto’s daarnaast is er ruimte voor experiment en spontaniteit. De shoot locatie ligt in voorne putten tenzij het een shoot op locatie betreft. u ontvangt de foto’s op hoge resolutie digitaal. In sommige pakketten ontvangt u ook een print. Deze word naar u thuis gestuurd. Voor alle paketten is de prijs voor een maximaal van twee dieren. Per dier dat er bij komt is een toeslag van 20,- Foto’s zijn bij te bestellen. Prijs per foto 15,- digitaal.

Fotoportret 1

Fotoshoot tot 60 minuten.
5 uitgewerkte foto’s incl 2 portretten

v.a. €180
Fotoportret 2

Fotoshoot tot 90 minuten.
12 uitgewerkte foto’s incl 5 portretten
3 premium afdrukken 40 x 50 cm

v.a. €320
Fotoportret 3

Fotoshoot tot 90 minuten.
12 uitgewerkte foto’s incl 5 portretten
1 portret op plexiglas 50 x 70cm

v.a. €420

Reiskosten binnen Voorne putten en omstreken zijn vrij. Bij een fotoshoot op locatie komen er reiskosten van 0,40 per km en een uurtarief van 40,- per uur bij.

Voorne putten is rijk aan mooie natuurgebieden met divererse stranden en bossen. kijk om een indruk te krijgen op www.voorneputten.nl Daarnaast kan bij mij op het terrein ongestoord foto’s gemaakt worden in een natuurlijke groene omgeving.

Kwaliteiten & Garanties

Hoogwaardig linnen

Schildersdoek is van 100% eerste kwaliteit 

Kwaliteit Acryl

acrylverf met hoogste pigmentering; kleurzuiver en
niet-vergelend

Rijk proces

Mijn werkwijze omvat veel creatieve fases. van kennismaking tot eindresultaat.

Persoonlijk contact

Er is uitgebreid persoonlijk contact heel het schilders-proces door.

Treffend & expressief

mijn focus ligt op: het treffen van het dier in uitstraling en energie.

Origineel & hand vervaardigd

het volledige creatieve proces word door mij bedacht en vervaardigd. Alles is  met de hand geschilderd.

Veel extra mogelijkheden

Er zijn veel extra mogelijkheden om het geheel naar wens in te vullen.

Complexe opdrachten

Ik neem ook complexere opdrachten aan die veel tijd vergen of complexe handelingen vragen.

Vrij werk

Naast werk in opdracht schilder ik ook vrij werk. Er komt regelmatig een nieuw werk bij. Kijk in mijn portfolio wat er nu beschikbaar is. 

Blog

Nieuws & Projecten

Agenda

Hier kan je mij of mijn werk dit jaar tegenkomen.

Doorlopend

 Kunstuitleen Hellevoetsluis

Doorlopend

Schilderles woensdag 20:00 zaterdag 11:00 

Contact / aanvragen

Vraag vrijblijvend een opdracht aan 

Een opdracht aanvragen is altijd vrijblijvend. Aan de hand van uw aanvraag zal ik contact met u opnemen. Een cadeaubon wordt direct afgerekent.

   
  Aanvraag betreft

  *Inclusief een kennismaking en (indien mogenlijk) een fotosessie bij u of mij thuis en/of op een mooie plek buiten in regio voorne puttten of ergens in omliggende omgeving.
   

  *Standaard geleverd in luxe houten frame met glazen voorzet plaat.
   

  *Inclusief kennismaking. *Alleen mogenlijk in regio voorne puttten of omliggende omgeving. *Gekozen portret kan worden afgedrukt op elk gewenst formaat tot 150 x 150 cm. *Wordt standaard geleverd in luxe metalen lichtbak.
   

  *Standaard geleverd in luxe houten cadeau verpakking.
   

  Formaat
   

  Formaat
   

  Tijdsduur (exclusief kennismaking)

  Van
   

  Voor
   

  Waarde van cadeaubon:

  Aanvullende opties
  Inclusief uitgebreide fotoshoot (+%)Portret van meerdere dieren (+% per dier)Aanvraag op afstand van eigen foto's

  Aanvullende opties
  Portret van meerdere dieren

  Aantal dieren (+10% per dier):

   

  Informatie over opdracht of vertel iets over uw huisdier? 

  Info over de shoot of vertel iets over uw huisdier?
   

  Foto van huisdier (optioneel)

  Foto's van huisdier (Geef je favoriet door)

  Foto's van huisdier (Kan later nog aangevuld worden via mail)

  Schrijf wat liefs voor op de cadeaubon

  Uiterste datum waarop opdracht moet zijn afgerond

   
  Naam (required)

  Email (required)

  Tel

   
   


  Bel mij
  0683235035
  Mail mij
  rmvnes@gmail.com
  Kom langs
  Duinstraat 5, 3235NK Rockanje
  Contact / aanvragen

  Vraag vrijblijvend een opdracht aan 

  Een opdracht aanvragen is altijd vrijblijvend. Aan de hand van uw aanvraag zal ik contact met u opnemen. Een cadeaubon wordt direct afgerekent.

    
   Aanvraag betreft

   *Inclusief een kennismaking en (indien mogenlijk) een fotosessie bij u of mij thuis en/of op een mooie plek buiten in regio voorne puttten of ergens in omliggende omgeving.
    

   *Standaard geleverd in luxe houten frame met glazen voorzet plaat.
    

   *Inclusief kennismaking. *Alleen mogenlijk in regio voorne puttten of omliggende omgeving. *Gekozen portret kan worden afgedrukt op elk gewenst formaat tot 150 x 150 cm. *Wordt standaard geleverd in luxe metalen lichtbak.
    

   *Standaard geleverd in luxe houten cadeau verpakking.
    

   Formaat
    

   Formaat
    

   Tijdsduur (exclusief kennismaking)

   Van
    

   Voor
    

   Waarde van cadeaubon:

   Aanvullende opties
   Inclusief uitgebreide fotoshoot (+%)Portret van meerdere dieren (+% per dier)Aanvraag op afstand van eigen foto's

   Aanvullende opties
   Portret van meerdere dieren

   Aantal dieren (+10% per dier):

    

   Informatie over opdracht of vertel iets over uw huisdier? 

   Info over de shoot of vertel iets over uw huisdier?
    

   Foto van huisdier (optioneel)

   Foto's van huisdier (Geef je favoriet door)

   Foto's van huisdier (Kan later nog aangevuld worden via mail)

   Schrijf wat liefs voor op de cadeaubon

   Uiterste datum waarop opdracht moet zijn afgerond

    
   Naam (required)

   Email (required)

   Tel

    
    


   Bel mij
   0683235035
   Mail mij
   rmvnes@gmail.com
   Kom langs
   Duinstraat 5, 3235NK Rockanje

   Trendy handgemaakte Honden Bandana’s

   ieder printje is bijzonder en beperkt verkrijgbaar. Kijk op www.etsy.nl voor de recente voorraad.

   huisdier schilderij
   © 2023 Huisdier Schilderij · Alle rechten voorbehouden
   Privacy Settings
   We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
   Youtube
   Consent to display content from Youtube
   Vimeo
   Consent to display content from Vimeo
   Google Maps
   Consent to display content from Google