Registratie opdracht

Registratie opdracht Bandit

 

rijf die een collega die met pensioen ging wilde bedanken en verrassen met een persoonlijk schilderij van zijn hond Bandit. Ik vind het leuk als bedrijven de weg naar mij vinden en was dan ook erg enthousiast. Ik heb een cadeaubon opgestuurd zodat er tijdens het afscheidsfeest alvast iets bijzonders gegeven kon worden. Het is juist leuk om onderdeel te zijn van het creatieve proces als baasje zodat je je persoonlijke smaak en voorkeuren kan aangeven. De dag  na het feest neemt … contact met mij op. We maken een afspraak en zien elkaar iets later die maand.

Tijdens de kennismaking leer ik de lieve bandit kennen die al een hele respectabele leeftijd had van bijna 16 jaar oud. Hij was ietsje moeilijker te been maar dat liet hij niet merken en was erg enthousiast en vrolijk. We hebben een stukje op het terrein gelopen en foto’s gemaakt. Tijdens onze wandeling praten we over hoe Bandit is en verschillende verhalen die de ze met hem hebben beleefd. Ik schiet altijd “heel” veel foto’s zo weet ik zeker dat ik al het mogelijke uit een moment heb kunnen halen en heb ik later genoeg keuzes. Ik probeer ideetjes uit die spontaan ontstaan of die ik al heel lang gebruik omdat ik weet hoe fijn ze uitpakken voor het schilderij. Ik laat na we ons rondje hebben gelopen en weer bij het beginpunt zijn nog een paar foto’s zien op mijn camera om ze een indruk te geven en we gaan binnen voor een bakje koffie en bespreken nog wat na over de mogelijkheden en ik laat wat andere schilderijen zien zodat ze een indruk krijgen van de stijl, mogelijke compositie en formaat en ik leer meer over wat ze aanspreekt. Na de koffie gaan ze weer op huis aan en heb ik alle informatie verzameld om later in het jaar te beginnen aan het schilderij. 
 
Eenmaal zover om aan het schilderij te starten heb ik een concept uitgewerkt gebaseerd op de foto’s die ik eerder heb genomen. Ik kies voor een zachte maar toch spontane blik die voor mij gevoel Bandit goed belichaamd. Ik heb eerder ook een foto ontvangen van het interieur en weet dat er verschillende tinten paars in huis gebruikt zijn. Om het schilderij mooi op te laten gaan in het interieur heb ik gekozen om een sobere kleur paars te gebruiken in de achtergrond zodat het tijdloos blijft en  mooi de verbinding aangaat in de ruimte.
huisdier schilderij

Als het schilderij eenmaal klaar is komen Wim en zijn vrouw het schilderij bekijken. Ze zijn blij verrast. Bandit was ook gezellig mee en kon ik nog vastleggen samen met het schilderij. Dan zie je ook hoe groot zo een portret eigenlijk is. Ze zijn gelukkig en nemen het schilderij mee naar huis.