Werkwijze schilderij in opdracht

1.  Contact

Wanneer u contact opneemt, ontvang ik graag kort informatie over het te portretteren dier, inclusief een foto voor een eerste indruk. Ik werk met een wachtlijst en laat ik u weten wanneer ik aan het portret kan beginnen. We plannen vervolgens een kennismaking en fotoshoot. Een aanbetaling van 25% bevestigt de opdracht. Nadat alles is besproken stuur ik u een factuur. Zodra de betaling is ontvangen, is de opdracht bevestigd en ingepland in mijn agenda.

2.  Kennismaking & Fotoshoot

Op de afgesproken datum bespreken we de wensen en mogelijkheden. Ik leer uw dier persoonlijk kennen en krijg een beeld van zijn of haar karakter. Ik maak kwalitatieve foto’s, die als referentie voor het schilderij worden gebruikt. Na deze fase heb ik alle benodigde informatie en materiaal om aan het schilderij te beginnen. De kennismaking vind standaard plaats bij mijn atelier in Rockanje of in de regio Voorne aan Zee. Als het dier is overleden of u niet kunt langskomen, zijn er alternatieve kennismakingsmogelijkheden, zoals: een kennismaking op afstand, op locatie of via een snelle aanvraag. Lees hier verder meer over.

3.  werkproces

Ik ga aan de slag met het portret door zorgvuldig al het beeldmateriaal te bekijken en een voorselectie te maken van de meest aansprekende foto’s. Dankzij de kennismaking begrijp ik wat de klant belangrijk vindt, wat ik vervolgens integreer in het proces. Daarna maak ik diverse voorstudies om verschillende opties te verkennen voordat ik het uiteindelijke beeld bepaal. Na de basislijnen en algemene compositie bouw ik het portret langzaam op met grovere en fijnere streken, wat bijdraagt aan een dynamisch geheel. Na voltooiing breng ik de klant op de hoogte, waarna het schilderij kan worden opgehaald of verzonden.

huisdier schilderij
huisdier schilderij

Andere manieren om Kennis te maken

Kennismaking & fotoshoot op locatie.

Ik kom langs op locatie. Dit kan bij u thuis zijn of bijvoorbeeld op een manege. We bespreken de wensen en mogelijkheden, daarnaast neem ik kwalitatieve foto’s die als referentie  dienen voor het schilderij. Buiten regio Voorne aan Zee hanteer ik een uurtarief & reiskosten vergoeding.

Kennismaking & fotoshoot op afstand.

We bespreken de wensen en mogelijkheden via mail/ telefonisch of met video bellen. Er wordt gewerkt aan de hand van uw eigen beeldmateriaal. Ik hoor graag in een omschrijving meer over het betreffende dier zijn of haar karakter. Hierna heb ik alle informatie om aan de slag te gaan.

Een snelle aanvraag
via de mail.

U stuurt het beschikbare beeldmateriaal naar mij toe en geeft de gewenste afmeting van het schilderij aan. Indien gewenst kunt u een korte omschrijving van het dier geven. Ik maak een mooi portret volledig naar eigen inzicht.

Bekijk mijn portfolio om een indruk te krijgen van mijn werk.

Portfolio

Formaten & Prijzen

Topkwaliteit 100% linnen schildersdoek op een sterk aluminium frame om kromtrekken te voorkomen. Hoogwaardige acrylverf met de hoogste pigmentering. Indien van toepassing, wordt olieverf van toonaangevende merken gebruikt.

Klein formaat:

Bij formaten tot 80 x 100 cm hanteer ik een basiscompositie met een portret van de kop met evt. deel van de nek en/of borst. Complexe aanvragen zijn mogelijk vanaf 80 x 120 cm, zoals meerdere dieren, het volledige lichaam, of gedetailleerde achtergronden.

Groot formaat:

Aanvullende opties:

Kom in contact

Wilt u een opdracht inplannen of heeft u een vraag? Vul het aanvraag formulier in en ik neem binnekort contact met u op.

AANVRAGEN